Week-end på Iles de Salut

12 09 2011

Det blir mye familieprat på denne bloggen for tiden. Ta det med ro – det kommer andre ting etter hvert. Men først nok en tur-dagbok fra en svært så enkel, men veldig hyggelig helge-utflukt.

Denne gangen tenkte vi å prøve oss som straff-fanger. Vel, kanskje ikke under de helt samme forholdene, men i hvertfall på samme sted. Fulle av forventninger lastet vi to tonn bagasje, 6 voksne og 6 unger ombord i katamaranen som daglig farter ut og inn til fangeøyene Iles de Salut, noen nautiske mil utenfor kysten.Jeg har skrevet om dem før, øyene som ble brukt som fangeleire helt opp til på 1950-tallet, men som idag ligger der som små paradis. Idag eies faktisk disse tre vulkansk knausene av min arbeidsgiver CNES. Dermed har vi tilgang til en ikke helt vanlig «firmahytte» : en gammel vokterbolig med et sparsomt utsyrt kjøkken og bad, og noen rom med kroker til å henge hengekøyene på. Men med innlagt vann, strøm og gass er dette pur luksus i forhold til de fleste andre Carbets vi har overnattet på.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vel ombord i båten ca tre karter etter annonsert avgangstid (ja dette er Guyana – «c’est la Guyane»), viser det seg at et fiskegarn har satt seg i propellen. Dermed blir det tre timers venting på kaia mens ny båt rekvireres. Vi kommer endelig frem ved lunchtid, slitne og solbrente. Men hvilken belønning er det ikke å bade i (nesten) klart 30°C havvann der skilpaddene svømmer rundt oss og bare palmesus og bølgebrus bryter stillheten. Barna storkoser seg, og vi også, med grillmat og en og annen ubuden gjest…

Denne edderkoppen ligner til forveksling Phoenetria - den giftigste edderkoppen her i Fransk Guyana

Reklamer

Handlinger

Informasjon

One response

13 09 2011
Allister Kindingstad

Takk for deilig morgenlektyre og konturerer av drømmeland langt borte.
Her hjemme har Høyre gjort et brakvalg, Frp og SV tapt så det suser og Venstre blitt det største småpartiet. Men det visste dere kanskje? Ha det så bra så:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s




%d bloggere like this: