Nytt år med Rød Ibis

14 01 2012

Jeg takker alle som har vært innom denne bloggen i 2011, og ønsker dere velkommen til et nytt år på «Utpost Fransk Guyana» med noen bilder fra den siste utflukten i året som gikk. Den gikk fra kaia i byen Sinnamary som ligger ved elven som bærer samme navn, omtrent en times kjøring fra Kourou. Ved utløpet av denne elva hekker noen svært spesielle fugler – «Rød ibis» eller Eudocimus ruber. De har lenge vært utrydningstruet, men bestanden er nå i ferd med å ta seg opp igjen.

Vår guide Patrick fører den ganske fullastede pirogen sikkert mot elve-deltaet. Det er sen ettermiddag og sola henger lavt over mangroven. Plutselig dukker de første fuglene opp – knall røde mot den grønne vegetasjonen. Det er ganske uvirkelig, men lite mot hva som venter.

Patrick tar fram en kjølebag og serverer «‘tiponch» mens sola stadig kommer lavere i horisonten. Han forteller at disse fuglene blir født grå, og at bare voksne fugler som er mer enn to år gamle har den røde fargen. Det kommer av alle krepsdyrene de spiser, forklarer han.

Vi venter. Tar bilder av hoppende fisk og andre sjøfugler som er ute på en siste matauk før kvelden. Så kommer de, ibisene. I store flokker og V-formasjon. De unge er enda grå, og noen har et begynnende rødskjær i fjærdrakten. De voksne fuglene er knall- neste mørke røde i kveldslyset. Her er noen bilder. GODT NYTT ÅR !

Reklamer

Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: