Klar for Soyuz

21 04 2016

Siden starten at 2016 har det meste av min tid gått med til arbeid og forberedelse av neste rakettoppskytning. Men så er det heller ikke hver dag en romfarts-ingeniør får muligheten til å lede en oppskytning med selveste Soyuz, den legendariske raketten basert på Vostok  som bragte Gagarin i bane på begynnelsen av 60 tallet. Soyuz har altså en lang historie og er sannsynligvis det mest robuste og gjennomprøvede oppskytingssystemet som finnes. Her i Fransk Guyana har Soyuz vært i drift siden 2011 – jeg har sett eller vært med i teamet på flere av disse oppskytningene, men VS14 er altså den første jeg skal lede.

Ombord denne gang er det ikke astronauter som det enkelte ganger er når denne rakett-typen tar av fra den russiske basen Baikonor. VS14 har med seg ikke mindre enn 5 satellitter, og alle med ett eller annet forsknings-formål.

Oppskytningen finner sted imorgen den 22 april, kl. 23:02:13 norsk tid, hvis alt går etter planen. De av dere som har tid kan tune inn på www.arianespace.com .

IMG_8072_1

Ved utrullingen av Soyuz VS14 til rampen nå på tirsdag

Reklamer

Handlinger

Information

One response

23 04 2016
Allister

🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: