Om meg

Jeg heter Jon Harr, er 43 år og romfartsingeniør. Jeg gikk ut som sivilingeniør fra  NTNU i 1999, og har jobbet 11 år ved den franske romfartsorganisasjonen CNES i Toulouse, hovedsaklig med radiosystemer for forsknings- satellitter, deriblant systemer for radar, telemetri og metrologi (avstandsmåling mellom satellitter i bane). Min siste jobb i Toulouse var som prosjektleder for den franske deltakelsen på experiment-prosjektet PRISMA. Jeg har også tatt en Internasjonal MBA med spesialisering i ledelse av teknologi-prosjekter.

Jeg kom til Fransk Guyana i oktober 2010, på oppdrag for 3 til 6 år. I de første tre årene på den europeiske rombasen var jeg ansvarlig for utstyr på bakken som følger oppskytningsraketten under etter lift-off. Dette inkluderte radarer, optisk trackingutstyr, telemetristasjoner plassert under rakettbanen forskjellige steder på flere kontinenter, og telekommunikasjons-nettverket som binder alle enhetene sammen.

I november 2013 gikk jeg over i ny jobb som Range Operations Director (DDO), som betyr at jeg nå er prosjekt- og oppskytningsleder for alle basens aktiviteter knyttet til de oppskytningene jeg har ansvaret for. Jeg har så langt vært DDO for 4 oppskytninger, 1 Ariane 5, 2 VEGA og 1 Soyuz (VA220 med satellittene Arsat-1 og Intelsat 30, og VV05 med nyttelasten Sentinel-2A, VV06 med sonden Lisa Pathfinder, og VS14 med satellittene Sentinel-1B, Microscope og Fly Your Satellite).

Jeg bor i byen Kourou som ligger like ved oppskytningsbasen. Jeg bor sammen med kone (Marie) og tre barn (Axel på 8 , Emily på 7 og Hugo som er 2 år). Marie er anestesilege og jobber på sykehuset her i byen, som er drevet av Røde Kors.

DSC_0849

Hensikten med denne bloggen : Denne bloggen er først og fremst ment som en kommunikasjonskanal for å holde kontakten med venner og bekjente hjemme i Norge. Men den er åpen for alle, og du må gjerne sende lenken til andre.

Kourou er en moderne by

Reklamer

2 responses

5 11 2010
Amo

Jeg lurerpå hvordan det er i Cayenne, er det bibliotek, film , teater eller andre kulturinstitusjoner der? Hvor langt unna er «hovedstaden»? Et annet spørsmål er hva som foregår i Korou. En stille, soveby, eller et sosialt senter? Og hva med fysiske aktiviteter? Hvordan ser dere for dere livet de neste tre årene? Mange spørsmål, men du vet kanskje ikke ennå.

7 11 2010
jonharr

Jeg lover aa srkive litt mer om Guyane generelt og Cayenne spesielt etter hvert. Kort fortalt er Cayenne en ganske stor by (ca 60.000 inb.), men litt utypisk i den forstand at det ikke er saa veldig mange kulturinstitusjoner. Kinoer er det flere av, og endel kafeer der det jevnlig er konsterter. Jeg tror ikke det er noe fast teater, men omreisende truper har oppvisninger statig. Cayenne er ogsaa aarlig vertsby for en jazzfestival. Cayenne er ca 45 min med bil fra Kourou.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: